Te simți cocoș!


Eu incă nu înteleg cum au unii timp să-si consume energia dezbătănd viața altora. Timp și energie să discuți și să afli lucruri despre ceilalalți! Fantastic.

Toate lucrurile care îți pot fi cu adevărat folositoare sunt în tine. Doar in tine gasesti răspunsuri, iubire, înțelegere, dragoste și pace. De ce n-ai vrea să stai mai mult acolo?

De ce ai vrea să stai mereu „afară” și să suferi, să țipi la ceilalți ce ai vrea să găsești la tine, să mânjesti sfaturi cu neputințele tale și să arunci cu tolbele tale pline de praf în cei ce fac lucrurile altfel decât tine.

Poate că celălat nu iubește o femeie așa frumoasă ca a ta, poate că mănânca șunca și margarină, crenwurști și îi mai dă și copilului gogoașă cu zahăr și ciocolată.

Poate că merge deșănțat pe marginea bordurii cu privirea în jos, cu hainele necălcate și geanta roasă de timpul prin care a trecut.

De ce crezi că ai tu dreptul să-i spui unui alt om ce să facă?

De ce crezi că ți se cuvine să-i impui unui alt om pe cine să iubească și cum să iubească?

Ce inseamă libertatea pentru tine? A! Știu. Răspunsul tău e simplu: să nu fiu in închisoare.

Dar de închisoarea minții ai auzit?

Vorbim de moralitate în timp ce trăim nefericiți în tot felul de convenții perfecte. Măcar dacă le-am întelege.

Vrem să fim un exemplu pentru copiii și urmașii noștri. Exemplu în ce? în cariera? în bani? asta e tot ce contează? de înțelegere, căldură sufletească, liniște interioară, zâmbete, râsete vii, joacă, priviri calde si blânde, atingeri nevinovate, empatie, bunătate …

Daca am fi fost doar trup atunci acum trăiam in lumea perfectă iar eu eram o ratata …

Dar nu stiu…parcă simt ceva…parcă e ceva acolo inlăuntrul meu care îmi dă aripi și putere să cred în valorile pe care maică-mea si taică-miu mi le-au oferit din sufletul lor de oameni simpli si duioși.

Și orice trup are un Suflet! un suflet care nu are nevoie de haine, hrană, bani, palate și averi. Mi-a șoptit într-o seară că atunci când va veni momentul acela despre care noi oamenii nu prea vorbim și ne și speriem de el, cică vom pleca doar noi doi…..

Noi doi? da..eu cu ce am fost aici si el, sulfetul meu

Mi-am renegat opt ani de zile toate aceste trairi launtrice cu mine, m-am mânjit cu tot ce înseamna să trăiești doar cu trup!

M-am săturat: dar cum adică? ți-ai dat demisia? și acum cu ce te ocupi?

Aaaa! lucrezi cu copiii in grădinițe? păi trebuie să caștigi foarte puțini bani acum.

Acum mă am pe mine ceea ce nu pot explica în nici un cuvânt. Pot doar să-mi înghit emoțiile și să rămân în eticheta standard : inconștientă, ratată social și așa mai departe.

Știu ce spun cand spun: orice trup are și un suflet!

Eliberați-vă sufletul, ci nu trupul!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s