Just Cioran….


„Sunt atras de filozofia hindusa, al carei scop esential este de a invinge eul; si tot ce fac si tot ce gandesc nu inseamna decat eu sisuferinta cumplita a eului.”

„Am toate defectele celorlalti si totusi tot ceea ce fac acestia mi se pare inadmisibil”

„Nu-i pizmuiesti pe cei care au puterea sa se roage , in vreme ce esti plin de invidie fata de posesorii de bunuri, fata de cei care cunosc bogatia si gloria. E ciudat ca te resemnezi cu mantuirea celuilalt, dar nu cu avantajele trecatoare de care se poate bucura acesta.”

„Sa fii obiectiv inseamna sa-l tratezi pe celalalt asa cum se trateaza un obiect, un les, inseamna sa te porti fata de el ca un cioclu.”

„Constiinta e mai mult decat ghimpe, ea e pumnaulul din carne.”

„Am pierdut nascandu-ne tot atata cat vom pierde murind. Totul.”

 

Este fantastic!

2 păreri la “Just Cioran….

  1. Cunoașterea e biciul care ne trezește pentru a ne spune cât de dobitoci suntem. Ne sfârtecă sufletul și ne scoate din starea aceea de visare. Ne trasformă în robi, iar pleoapele ne sunt cusute pentru a vedea adevărul. Atunci totul se transformă, noi, lumea… totul! Se merită să mergem pe cărări abrupte cu sens unic? Piscul pe care doream să-l atingem… a devenit o simplă redută. Vrem mai mult! Drumul este apăsător și greoi, iar sârma ghimată a incertitudinii ne străpunge fără milă stomacul. Unde e perfecțiunea, fericirea absolută… sau paradisul promis? Când mergi pe un asemenea drum, cu toate că e ispititor și dulce la aparență, trebuie să știi la ce să te aștepți. Da! Îți găsești răspunsul căutat, dar trupul tău este sleit de puteri. Cunoașterea te eliberează din „Matrix”, dar… suntem pregătiți să ne trezim?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s