Obiceiuri zilnice si sabatori Perene- Sarbatori sezoniere din India -Amita Bhose


„Familiile traditionale hinduse pastreaza o camera, sau cel putin un colt intr-o camera, in care se tin imaginile sau statuile zeilor precum si diferitele obiecte ritualistice. In fiecare zi gospodina se roaga acolo pentru binele familiei. Batranii petrec de asemenea o mare a parte a zilei in acest colt sacru, in meditatie si rugaciuni.

In nordul Indiei ziua de joi este considerata ziua fasta, dedicata lui Laksmi, zeita prosperitatii, pe care femeile o invoca saptamanal. In sudul Indiei aceasta cinste ii revine zilei de vineri.

Pe cat de des este invocata Laksmi pe atat de rar este invocat Sani(Saturn); cei care vor sal invoce o fac cu ajutorul preotului. Fiind zeul distrugerii, el este invocat in curte si nu in casa.”

Intrati cu mine..in cultura indiana!

 

3 păreri la “Obiceiuri zilnice si sabatori Perene- Sarbatori sezoniere din India -Amita Bhose

    • Va multumesc foarte mult….da..poveste mai mult decat uimitoare. Va admir…mai ales pentru modestia dumneavoastra si pentru ca stiti sanscrita. Astept urmatorul targ cu mare ineteres. Cu multa admiratie, Ana Pascu

  1. Da, din pacate, incheiata trist.

    Urmatorul targ va fi la toamna, dar pana atunci… maine se sarbatorete Dragobetele la Muzeul Satului. Sunt acolo trei zile, de aveti drum si bucurie. Va multumesc, sunteti mai mult decat amabila. Ganduri bune – India e in sufletul romanilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s